Är din sida säker?

Det finns många webbsidor idag som enbart använder HTTP. Detta är ett osäkert protokoll och innebär att saker som t.ex. lösenord skickas i klartext och kan snappas upp av potentiella hackers. Överföring av information med HTTP är farligt eftersom data kan fångas upp av man-in-the-middle angripare på publika trådlösa nätverk eller via komprometterande routrar.

Google Chrome användare kommer från och med version 56 att se en röd varning i adressfältet för alla sidor där inte HTTPS används. Detta kommer även innebära att rankingen på sidor som enbart använder HTTP protokollet kommer att bli sämre. Alltså, gör man en sökning på ditt företagsnamn så kommer din sida att komma längre ner i resultaten. Inte bra för affärerna!

Gör din sida säker!

För att göra din sida säker och för att behålla rankingen på Google måste du använda HTTPS. S:et står för säkerhet och gör att det som skickas istället sker krypterat, vilket i sin tur innebär att det inte går att sniffa lösenord då saker inte längre skickas i klartext.

För att åtgärda detta behöver man installera ett SSL certifikat. Detta gör sidan säker, och ger en grön ”bar” istället för en röd och ger därmed ett mer seriöst intryck. Om du tittar i adressfältet på denna sidan så ser du att vi använder SSL och har därmed HTTPS vilket gör att vår sida klassas som säker.

Vi kan hjälpa dig att implementera detta på din sida. Kontakta oss för ett förslag redan idag!